Yoga & SUP-Yoga: 14-15-16 juni 2019

Dit yogaweekend is volgeboekt

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning.. yoga sluit hier heel mooi bij aan. Wat is er nu mooier om yoga te beoefen in de natuur van ons prachtige Waddeneiland? Op het land.. en op zee!

Tijdens dit yogaweekend nemen we onze matjes mee naar buiten als de weersomstandigheden het toelaten, voor twee yogasessies op verschillende locaties op het eiland. Daarnaast gaan we een SUP-Yoga tocht maken, waarbij je yoga mag gaan ervaren op de Waddenzee, op een surfplank. Een avontuurlijke en tegelijkertijd ontspannende activiteit!

Het aantal plaatsen voor dit yogaweekend is beperkt dus mocht je willen deelnemen, wacht dan niet te lang met boeken, vol = vol 🙂 

Waarom een yogaweekend bij Vlieland Yoga?

Een ontspannen & persoonlijke sfeer in een fijne ruimte. Niet hutje-mutje in een zaaltje maar je krijgt letterlijk de ruimte voor jezelf. Geen dagvullend programma, maar alleen yogalessen met soms een aanvullende activiteit en daarnaast alle tijd om Vlieland te (her) ontdekken!

Yogalessen

De yogalessen worden zo gegeven dat ze geschikt zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. Je hoeft niet iets over yoga te weten om deel te kunnen nemen aan het yogaweekend. Je krijgt les in verschillende yogavormen: Hatha yoga en Yin yoga. Voor meer informatie over deze yogastijlen klik dan hier.

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe je je voelt. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met jezelf. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je voelt hoe het met je is. Ook leer je jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In geval van ziekte, klachten, blessures of zwangerschap: meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. Yoga beoefening is altijd op eigen risico.

SUP-Yoga tocht

De SUP-Yoga tocht is i.s.m Kite & Sup Safari Vlieland. Tijdens een 2 uur durende tocht wordt tijdens het SUPPEN de peddel weggelegd en ga je midden op de Waddenzee een onvergetelijke yoga sessie tegemoet. 

Deze tocht wordt zo gepland dat je door de wind en de stroom langzaam naar het eindpunt drijft. Tijdens de yoga-oefeningen passeer je dus op een heel ontspannen manier het eiland.

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga om mee te doen met een SUP-Yoga tocht.Ook hoef je geen ervaring te hebben met een surfplank.

SUP staat voor Stand Up Paddling. De surfplank die je bij SUP-Yoga gebruikt is geschikt voor deze activiteit. Deze plank is wat breder en van zachter materiaal dan een standaard surfplank.

Dit 3-daags yogaweekend Yoga & SUP-yoga is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2 yogalessen van 75 minuten
 • 1x een SUP-Yoga tocht op de Waddenzee
 • 3 dagen fietshuur
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.
 • Vlieland Yoga thee na de yogalessen

Dit 3-daags yogaweekend Yoga & SUP-Yoga is exclusief:

 • toeristenbelasting van €1,70 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • lunch
 • diners

Optioneel bij te boeken in het hotel:

 • lunchpakket a €5,- (vooraf aangeven bij het hotel)
 • extra nacht(en) op aanvraag bij Hotel de Kluut en o.b.v beschikbaarheid.

Dit yogaweekend is al te boeken vanaf €185 p.p

Hoe boek ik dit yogaweekend?

 1. Klik op deze link. Klik vervolgens op één van de twee blokken op de pagina.
 1. Vul vervolgens de aankomstdatum (14 juni) en vertrekdatum (16 juni) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 2. Klik op “toon prijzen”
 3. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een modern, sfeervol en rustig gelegen hotel*** aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit fijne hotel centraal. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Programma Yoga & SUP-Yoga

Vrijdag 14 juni

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Je kunt een afvaart in de ochtend of middag boeken. Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher om je versnellingsfiets mee op te kunnen halen bij het fietsverhuurbedrijf.

Voordat de eerste yogales begint, heb je de tijd om wat te eten. Er zijn diverse eetgelegenheden op het eiland. Van 20:00 – 21:30 uur is er een avond yogasessie. We beginnen met een korte kennismaking om daarna over te gaan op een rustige yogales. We sluiten de avond af met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag 15 juni

Op zaterdag staat de SUP-Yoga tocht op de planning (tijdstip volgt t.z.t). Op de vooraf aangegeven verzamelplek trekken we een wetsuit aan, krijg je instructies voor het SUPPEN en mag je daarna met je plank en peddel het water op gaan. Na een stukje SUPPEN leggen we de peddel neer en mag je een yogasessie op zee ervaren. Naast de SUP-Yoga tocht, kun je de zaterdag geheel zelf invulling geven. Ben je nieuw op Vlieland? Ik geef je graag tips over hoe je het eiland kunt leren kennen 😊

Mochten de weersomstandigheden niet optimaal zijn voor de SUP-Yoga tocht, dan zal er bekeken worden of deze op de vrijdagavond of zondagochtend kan plaatsvinden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan zal de SUP-Yoga tocht vervangen worden door 2 lessen op de zaterdag (een ochtend- en avondles).

Zondag 16 juni

Na het ontbijt volgt er nog een yoga les van 09:30-10:45 uur met afsluitend een korte evaluatie en thee. Je kunt vertrekken met de ochtend veerdienst naar Harlingen of in de middag nog genieten van het eiland en een andere veer- of sneldienst boeken.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje