4-5-6 september: Yoga & SUP-Yoga

Dit yogaweekend is volgeboekt 🙂

Wegens een geslaagd eerste Yoga & SUP-Yoga weekend en de extra geĂŻnteresseerden in 2019… zijn er dit jaar 2 Yoga & SUP-Yoga weekenden!

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning.. yoga sluit hier heel mooi bij aan. Wat is er nu mooier om yoga te beoefen in de natuur van ons prachtige Waddeneiland? Op het land.. en op zee!

Tijdens dit yogaweekend nemen we onze matjes mee naar buiten als de weersomstandigheden het toelaten, voor twee yogasessies op verschillende locaties op het eiland. Daarnaast gaan we een SUP-Yoga tocht maken, waarbij je yoga mag gaan ervaren op een surfplank op de Waddenzee. Een avontuurlijke en tegelijkertijd ontspannende activiteit!

Het aantal plaatsen voor dit yogaweekend is beperkt dus mocht je willen deelnemen, wacht dan niet te lang met boeken, vol = vol 🙂 

 

Yogalessen

De yogalessen worden zo gegeven dat ze geschikt zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. De yogalessen zijn niet geschikt voor zwangeren. Je hoeft niet iets over yoga te weten om deel te kunnen nemen aan het yogaweekend. Je krijgt les in verschillende yogavormen: easy Vinyasa Flow yoga en Yin yoga. Voor meer informatie over deze yogastijlen klik dan hier.

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe je je voelt. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met jezelf. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je voelt hoe het met je is. Ook leer je jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt, overleg dan altijd van te voren met een arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In geval van ziekte, klachten, of blessures: meld dit altijd voorafgaand aan het yogaweekend bij mij. Yoga beoefening is altijd op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico. Helaas zijn de yogalessen niet geschikt voor zwangeren.

SUP-Yoga tocht

De SUP-Yoga tocht is i.s.m Kite & Sup Safari Vlieland. Tijdens een tocht wordt tijdens het SUPPEN de peddel weggelegd en ga je midden op de Waddenzee een onvergetelijke yoga sessie tegemoet.

Deze tocht wordt zo gepland dat je door de wind en de stroom langzaam naar het eindpunt drijft. Tijdens de yoga-oefeningen passeer je dus op een heel ontspannen manier het eiland.

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga om mee te doen met een SUP-Yoga tocht.Ook hoef je geen ervaring te hebben met een surfplank.

SUP staat voor Stand Up Paddling. De surfplank die je bij SUP-Yoga gebruikt is geschikt voor deze activiteit. Deze plank is wat breder en van zachter materiaal dan een standaard surfplank.

Dit 3-daags yogaweekend Yoga & SUP-yoga is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x gezonde snack van Eetwinkeltje van Renee
 • 2x lunch to go van Eetwinkeltje van Renee
 • 2 yogalessen van 75 minuten
 • thee na de yogalessen
 • 1x een SUP-Yoga tocht op de Waddenzee, de activiteit duurt in totaal ongeveer 2 uur
 • 3 dagen fietshuur
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.

Dit 3-daags yogaweekend Yoga & SUP-Yoga is exclusief:

 • toeristenbelasting van €2,00 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • diners

Optioneel bij te boeken in het hotel:

 • extra nacht(en) op aanvraag bij Hotel de Kluut en o.b.v beschikbaarheid.

Dit yogaweekend is al te boeken vanaf €185 p.p

Hoe boek ik dit yogaweekend?

 1. Klik op deze link. Klik vervolgens op één van de twee blokken op de pagina.
 1. Vul vervolgens de aankomstdatum (4 september) en vertrekdatum (6 september) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 2. Klik op “toon prijzen”
 3. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één persoon (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een modern, sfeervol en rustig gelegen hotel*** aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit fijne hotel centraal. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Eetwinkeltje van Renee

Renee houdt van lekker eten en drinken maar ook van gezond leven. Geen fitgirl maar iemand die houdt van het goede leven en niet gelooft in diëten. Als orthomoleculair voedingstherapeut wil zij jou graag bewust maken van de kracht van voeding in de basis van een goede gezondheid en de genezing van gezondheidsklachten.

Een energiek en gezond lichaam begint naar haar mening in de keuken. Een goede maaltijd bevat voldoende voedingsstoffen die opgenomen kunnen worden door het lichaam. Dit zijn voedingsstoffen uit groenten, fruit, noten, vette vis, peulvruchten en volkoren producten. Toch is dat niet wat de voedselindustrie ons voorschotelt. Fabrieksvoedsel is meestal te zout, te zoet en te vet en bevat vaak te weinig belangrijke vezels en vitaminen.

Renee is in 2018 het Eetwinkeltje op Vlieland gestart. Bij het Eetwinkeltje kun je terecht voor maaltijden, catering en voedingsadvies. Neem je een maaltijd mee van Renee, dan weet je zeker dat dit een optimale voeding is voor je lichaam! De maaltijden zijn zo onbewerkt mogelijk, gevarieerd, vers en van biologische kwaliteit. Maar bovenal, met liefde gemaakt.

Programma Yoga & SUP-Yoga

Vrijdag 4 september

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Je kunt een afvaart in de ochtend of middag boeken. Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher om je versnellingsfiets mee op te kunnen halen bij het fietsverhuurbedrijf.

Voordat de eerste yogales begint, heb je de tijd om wat te eten. Er zijn diverse eetgelegenheden op het eiland. Van 20:00 – 21:30 uur is er een avond yogasessie. We beginnen met een korte kennismaking om daarna over te gaan op een rustige yogales. We sluiten de avond af met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag 5 september

Op zaterdag staat de SUP-Yoga tocht op de planning (tijdstip volgt t.z.t). Op de vooraf aangegeven verzamelplek trekken we een wetsuit aan, krijg je instructies voor het SUPPEN en mag je daarna met je plank en peddel het water op gaan. Na een stukje SUPPEN leggen we de peddel neer en mag je een yogasessie op zee ervaren.. Als we weer aan land zijn sluiten we de activiteit af met thee en een gezonde snack van Renee. Daarna zal Renee jullie een lunch-to-go meegeven om vervolgens zelf een prachtig plekje op Vlieland uit te kiezen om te lunchen.

Naast de SUP-Yoga tocht, kun je de zaterdag geheel zelf invulling geven.

Mochten de weersomstandigheden niet optimaal zijn voor de SUP-Yoga tocht, dan zal er bekeken worden of deze op de vrijdagavond of vroegere zondagochtend kan plaatsvinden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan zal de SUP-Yoga tocht vervangen worden door 2 lessen op de zaterdag (een ochtend- en avondles).

Zondag 6 september

Na het ontbijt volgt er nog een yoga les van 09:30-10:45 uur. We sluiten het weekend af met thee en een gezonde snack. Daarna krijg van Renee weer een heerlijke lunch-to-go mee. Je kunt de veerdienst van 11:45 nemen of besluiten nog even op Vlieland te blijven en een snel- of veerdienst in de middag naar Harlingen te nemen.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje