Yoga & Introductie tot Mindfulness: 6-7-8 april

Een unieke samenwerking tussen Vlieland Yoga en mindfulnesstrainer Marlies van der Meer! Tijdens dit weekend geniet je van 2 yogalessen en maak je kennis met mindfulness.

Wat is Mindfulness? Mindfulness is “Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben”.

Tijdens het weekend staan we stil bij:

 • het bewust met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu
 • het herkennen en doorzien van (automatische) gedachten en – gedragspatronen
 • het bevorderen van een vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen

Dit gaan we ervaren door:

 • yoga oefeningen
 • de bodyscan (oefening waarbij je je aandacht richt op verschillende lichaamsdelen om te oefenen in het moment te blijven)
 • zitten in aandacht
 • loopmeditatie en andere oefeningen

 

“Never force your body or your mind,

Be kind to yourself

Live your daily life simply, with awareness

If you are mindful

You have everything;

You are everything!”

(De zon in je hart) Thich Nhat Hanh

 

Yogalessen

De yogalessen zullen afwisselend zijn. Er zal lesgegeven worden in (easy) Vinyasa flow en Yin yoga. Elke les heeft een fijne combinatie van inspanning & ontspanning.

Voor wie is dit yogaweekend geschikt?

Het is niet belangrijk dat je iets weet van yoga of dat je yoga-ervaring hebt. De lessen worden zo gegeven dat ze passend zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. Je kunt alleen komen of samen met iemand.

Daarnaast hoef je helemaal niets van Mindfulness te weten, het enige wat je nodig hebt is een open mind 🙂

Je kunt alleen komen of samen met iemand.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een (huis)arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In het geval van ziekte, klachten, blessures of zwangerschap: meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. 

Impressie van een yogaweekend

Vlieland Yoga – Nynke Stockmann

Sinds het voorjaar van 2017 is Nynke begonnen als yoga-docente op het prachtige Vlieland. Elke week kun je bij haar Hatha en Vinyasa Flow yogalessen volgen en in het hoogseizoen kun je meedoen aan SUP-Yoga tochten op de Waddenzee. In december is ze gestart met een opleiding Yin yoga. Meer informatie over de yogalessen vind je op de pagina yogalessen.

Tijdens de yogalessen van Nynke ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol tijdens de yogahoudingen. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je gedachten afspeelt. Je voelt dus hoe het met je is. Ook leer je dan jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan. Kortom: yoga brengt je in balans.

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning. Deze kenmerken van het eiland sluiten aan bij de positieve effecten van yoga. Juist daarom passen Vlieland en Yoga een zo mooi bij elkaar! Laat je verrassen en inspireren door een heerlijk weekend Vlieland & Yoga.

Mindfulnesstrainer Marlies van der Meer

Marlies van der Meer is naast mindfulnesstrainer ook yogadocente (integrale yoga). Daarnaast werkt zij als onderwijskundige bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. 

Ze houdt erg veel van reizen, natuur, nieuwe dingen ontdekken, sporten en leuke activiteiten ondernemen met familie en vrienden. Haar slogan is: “Op Vlieland gebeurt het!”

Het 3-daags yogaweekend Yoga & Mindfulness is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2 yogalessen van 75 minuten
 • Introductie in mindfulness
 • 3 dagen fietshuur
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.
 • Vlieland Yoga thee na de yogalessen

Het 3-daags yogaweekend Yoga & Mindfulness is exclusief:

 • toeristenbelasting van €1,70 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • lunches
 • diners

Optioneel bij te boeken in het hotel:

 • lunchpakket a €5,- (vooraf aangeven bij het hotel)
 • Extra nacht(en) bijboeken is mogelijk maar dient vooraf bij het hotel te worden aangevraagd. 

Dit yogaweekend is te boeken vanaf €255,- p.p

Hoe boek ik dit yogaweekend?
 1. Klik op deze link. Scroll naar beneden en klik op één van de twee blokken om te gaan boeken.
 2. Vul vervolgens de aankomstdatum (6 april) en vertrekdatum (8 april) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 3. Klik op “toon prijzen”
 4. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een rustig gelegen ***hotel aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit sfeervolle, moderne en knusse hotel centraal. Het hotel heeft onder andere een heerlijke tuin en lounge met open haard waar je kunt ontspannen. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Programma

Vrijdag

Programma van 19:00 – 21:30 uur

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Het is aan jou welke afvaart je boekt, maar boek op zijn laatst de afvaart in de middag. Je kunt al met de eerste boot naar Vlieland komen, je hebt dan de hele dag nog voor jezelf voor aanvang van het avondprogramma.

Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher voor een versnellingsfiets, deze kun je vervolgens ophalen bij het fietsverhuurbedrijf.

Op vrijdagavond beginnen we om 19:00 uur met een kennismaking om daarna te beginnen aan de introductie in Mindfulness. We doen onder andere een meditatie oefening en een bodyscan. We eindigen om 21:30 uur met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag

Programma van 09:30 -13:15 uur.

Na het ontbijt starten we de dag met een yogales om 09:30 uur. Na de yogales gaan we verder met de introductie in Mindfulness. We doen verschillende mindfulness oefeningen en na de lunch sluiten het zaterdagprogramma af met een terugblik op deze dag. Vanaf 13:15 uur kun je de middag en avond naar eigen wens invullen.

Zondag

Programma van 09:30-13:00 uur

We starten zondag na het ontbijt met een yogales om 09:30 uur. Daarna volgt er een mindfulness oefening, bodyscan en meditatie. We eindigen met zitten in aandacht en ronden daarna het weekend af. Daarna ben je vrij om te doen wat je wilt. In de middag vertrekt de veerdienst vanuit Vlieland naar Harlingen.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje