Yoga & Introductie tot Mindfulness: 10-11-12 mei 2019

Een unieke samenwerking tussen Vlieland Yoga en mindfulnesstrainer Marlies van der Meer. Tijdens dit weekend geniet je van 2 yogalessen en maak je kennis met mindfulness.

Je hoeft helemaal niets over yoga en Mindfulness te weten, het enige wat je nodig hebt is een open mind 🙂 

Wat is Mindfulness? Mindfulness is “Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben”.

Tijdens het weekend staan we stil bij:

 • het bewust met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu
 • het herkennen en doorzien van (automatische) gedachten en – gedragspatronen
 • het bevorderen van een vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen

Dit gaan we ervaren door:

 • yoga oefeningen
 • de bodyscan (oefening waarbij je je aandacht richt op verschillende lichaamsdelen om te oefenen in het moment te blijven)
 • zitten in aandacht
 • loopmeditatie en andere oefeningen

 

“Never force your body or your mind,

Be kind to yourself

Live your daily life simply, with awareness

If you are mindful

You have everything;

You are everything!”

(De zon in je hart) Thich Nhat Hanh

 

Waarom een yogaweekend bij Vlieland Yoga?

Een ontspannen & persoonlijke sfeer in een fijne ruimte. Niet hutje-mutje in een zaaltje maar je krijgt letterlijk de ruimte voor jezelf. Geen dagvullend programma, maar alleen yogalessen met een aanvullende activiteit en daarnaast alle tijd om Vlieland te (her) ontdekken!

Impressie van een yogaweekend

Yogalessen

De yogalessen worden zo gegeven dat ze geschikt zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. Je hoeft niet iets over yoga te weten om deel te kunnen nemen aan het yogaweekend. Je krijgt les in verschillende yogavormen: Hatha yoga en Yin yoga. Elke les heeft een fijne combinatie van inspanning en ontspanning. Voor meer informatie over de yogavormen klik dan hier.

Tijdens de yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam, je voelt hoe het met je is. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je leert jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In geval van ziekte, klachten, blessures of zwangerschap: meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. Yoga beoefening is altijd op eigen risico.

Vlieland Yoga – Nynke Stockmann

Sinds het voorjaar van 2017 ben ik begonnen als yoga-docente op het prachtige Vlieland. Elke week kun je bij mij verschillende yogalessen volgen en in de zomermaanden geef ik i.s.m Kite & SUP Safari, SUP-Yoga tochten op de Waddenzee. Sinds eind 2017 organiseer ik meerdere yogaweekenden per jaar, met verschillende thema’s.

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam, je voelt hoe het met je is. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je leert jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning. Deze kenmerken van het eiland sluiten aan bij de positieve effecten van yoga. Juist daarom passen Vlieland en Yoga een zo mooi bij elkaar! Laat je verrassen en inspireren door een heerlijk weekend Vlieland & Yoga.

Mindfulnesstrainer Marlies van der Meer

Marlies van der Meer is mindfulnesstrainer en geregistreerd bij de VMBN

Ze houdt erg veel van reizen, natuur, nieuwe dingen ontdekken, sporten en leuke activiteiten ondernemen met familie en vrienden.

Vlieland vindt ze het mooiste waddeneiland om er echt even uit te zijn. ‘Op het moment dat je op de boot stapt, laat je alles echt even achter je!’. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op haar website www.freemindset.nl

Het 3-daags yogaweekend Yoga & Mindfulness is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet 
 • 2 yogalessen van 75 minuten
 • Introductie in mindfulness
 • 3 dagen fietshuur
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.
 • Vlieland Yoga thee na de yogalessen

Het 3-daags yogaweekend Yoga & Mindfulness is exclusief:

 • toeristenbelasting van €1,70 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • diners

Optioneel bij te boeken in het hotel:

 • Extra nacht(en) bijboeken is mogelijk maar dient vooraf bij het hotel te worden aangevraagd. 
 • lunchpakket a €5,- (vooraf aangeven bij het hotel)

Dit yogaweekend is te boeken vanaf €245,- p.p

Programma

Vrijdag 10 mei

Programma van 19:30 – 22:00 uur

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Je kunt een afvaart in de ochtend of middag boeken. Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher om je versnellingsfiets mee op te kunnen halen bij het fietsverhuurbedrijf.

Op vrijdagavond beginnen we om 19:30 uur met een kennismaking om daarna te beginnen aan de introductie in Mindfulness. Je krijgt een stukje theorie en we doen een meditatie oefening. Daarna volgt een ontspannende Yin yoga les. We eindigen om 22:00 uur met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag 11 mei

Programma van 09:30 -12:30 uur.

Na het ontbijt gaan we door met de introductie in Mindfulness. We doen verschillende mindfulness oefeningen. Vanaf 12:30 uur kun je de middag en avond naar eigen wens invullen.

Zondag

Programma van 09:30-13:00 uur

We starten zondag na het ontbijt met een ontspannen yogales om 09:30 uur. Daarna volgt er een mindfulness oefening, bodyscan en meditatie. We eindigen met zitten in aandacht en ronden daarna het weekend af. Daarna ben je vrij om te doen wat je wilt. In de middag vertrekt de veerdienst vanuit Vlieland naar Harlingen.

Hoe boek ik dit yogaweekend?

 1. Klik op deze link. Klik vervolgens op één van de twee blokken op de pagina.
 1. Vul vervolgens de aankomstdatum (10 mei) en vertrekdatum (12 mei) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 2. Klik op “toon prijzen”
 3. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een modern, sfeervol en rustig gelegen hotel*** aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit fijne hotel centraal. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje