Yogalessen

Yogalessen

Je kunt bij Vlieland Yoga (easy vinyasa) Flow en Yin yogalessen volgen. Deze yogavormen hebben een eigen karakter.

(easy vinyasa) Flow yoga

Tijdens een Vinyasa Flow yogales beweeg je vloeiend van de ene naar de andere yogahouding. Dat betekent dat deze yogavorm een actief, dynamisch karakter heeft. De focus ligt vooral op lichamelijke oefeningen in combinatie met de ademhaling. Er worden verschillende series van (krachtige) houdingen beoefend, waarbij de ademhaling gecontroleerd gebruikt wordt. Een Vinyasa Flow les begint rustig, daarna wordt je actiever en de les eindigt met een ontspanning. Bij een “easy” Vinyasa Flow yoga les ligt het tempo wat lager.

Als je graag aardig actief wilt zijn tijdens een yogales past een Vinyasa Flow les waarschijnlijk goed bij je.

Yin Yoga

Yin yoga is een heel rustige yogavorm en daarom zeer geschikt als je niet intensief wilt bewegen. Tijdens een Yin yogales blijf je een aantal minuten (meestal 2-5 minuten) in een houding en adem je op een natuurlijke manier. In een houding zoek je een stretch in je lichaam op die intens is maar nog goed genoeg voelt om te kunnen ontspannen, hierbij kun je gebruik maken van een bolster, kussen, deken en/of yogablokken. Je leert aandachtig te zijn voor wat er zich in je lijf en geest afspeelt terwijl je in de houdingen bent.

Yin yoga werkt door op de diepere lagen in het lichaam, zowel de gewrichten als het bindweefsel versoepelen en versterken. Bij Yin yoga gaat het om het loslaten van de spierspanning. Dit is het tegenovergestelde van Yang yogavormen (bv. Vinyasa Flow yoga) waarbij het  activeren van de spieren wordt gestimuleerd.

Lesrooster yogalessen

Het actuele lesrooster met de verschillende yogalessen vind je hier