Yogalessen

Yogalessen

Je kunt bij Vlieland Yoga Vinyasa Flow, Hatha en Yin yogalessen volgen. Deze drie verschillende yogavormen hebben allemaal een eigen karakter.

Vinyasa Flow yoga

Tijdens een Vinyasa Flow yogales beweeg je vloeiend van de ene naar de andere yogahouding. Dat betekent dat deze yogavorm een actief, dynamisch karakter heeft. De focus ligt vooral op lichamelijke oefeningen in combinatie met de ademhaling. Er worden verschillende series van (krachtige) houdingen beoefend, waarbij de ademhaling gecontroleerd gebruikt wordt. Een Vinyasa Flow les begint rustig, daarna wordt je actiever en de les eindigt met een ontspanning.

Als je graag aardig actief wilt zijn tijdens een yogales past een Vinyasa Flow les waarschijnlijk goed bij je.

Hatha yoga

Hatha yoga is een zachte yogavorm. In vergelijking met Vinyasa Flow yoga, ligt het tempo van het uitvoeren van verschillende houdingen lager. In een rustig tempo volgen verschillende oefeningen elkaar op, waarbij er aandacht wordt besteed aan ademoefening. Een Hatha yogales sluit af met ontspanning.

Als je behoefte hebt aan een minder intensieve vorm van yoga is Hatha yoga waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze yogavorm is voor een breed publiek geschikt.

Yin Yoga

Yin yoga is heel rustig van aard en daarom zeer geschikt als je niet intensief wilt bewegen. Tijdens een Yin yogales worden houdingen wat langer aangehouden (meestal 2-5 minuten). Hierdoor krijg je de ruimte om jouw grenzen beter te verkennen en om ze mogelijk ook te verleggen. Hiervoor maken we gebruik van verschillende yoga props (o.a. blokken, kussens en dekens) Yin yoga werkt door op de diepere lagen in het lichaam, zowel de gewrichten als het bindweefsel versoepelen en versterken. Bij Yin yoga gaat het om het loslaten van de spierspanning. Dit is het tegenovergestelde van Yang yogavormen (bv. Vinyasa Flow yoga) waarbij het  activeren van de spieren wordt gestimuleerd.

Lesrooster yogalessen

Het actuele lesrooster met de verschillende yogalessen vindt je hier