Yoga

Yoga

Een yogales volgen

Als je een yogales gaat volgen, is het niet belangrijk of je al ervaring hebt met yoga of niet. Ook is het niet van belang dat je iets weet van yoga en dat je lenig bent. Yoga is in principe voor iedereen. Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een (huis)arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. 

Heb je klachten, blessures of ben je zwanger? Meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. 

Helaas kunnen er géén kinderen deelnemen aan mijn reguliere of privé yogalessen.

Wat is yoga?

Als je deze vraag aan meerdere mensen zou stellen krijg je ongetwijfeld veel verschillende antwoorden. Voor de één kan yoga iets totaal anders betekenen dan voor een ander. Wil je weten wat yoga is? Je kunt een boek over yoga gaan lezen of filmpjes over yoga bekijken. Daaruit kun je natuurlijk al een indruk krijgen van yoga. Maar, de beste manier om te ontdekken wat yoga is, is door aan yoga te doen! Onderzoek en ervaar zelf wat yoga voor jou kan gaan betekenen.

Een yogales bij Vlieland Yoga

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol tijdens de yogahoudingen. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je gedachten afspeelt. Je voelt dus hoe het met je is. Ook leer je dan jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. 

Yoga is goed voor lichaam en geest

De meeste mensen weten wel dat yoga goed is voor lichaam en geest. Yoga draait naast het gecontroleerd beoefenen van houdingen (ook wel asana’s genoemd) ook om de ademhaling en adembeheersing. Hierdoor leer je je lichaam kennen en beheersen. Je zult je lichaam ook leren respecteren en accepteren.

De  asana’s geven je inzicht in je eigen grenzen. Daarnaast zul je merken dat je lichaam soepeler, energieker en krachtiger wordt. Door gerichte ademhalingsoefeningen leer je op een effectieve manier te ademen. Je zult ervaren wat yoga voor je lichaam en geest kan betekenen, waaronder bijvoorbeeld rust en ontspanning, angst en stress verminderen en je krijgt een betere concentratie.

Er zijn veel meer positieve effecten van yoga op te noemen dan die ik net genoemd heb! Redenen genoeg dus om eens op een yogamat plaats te nemen 🙂