Yoga

Een yogales bij Vlieland Yoga

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol tijdens de yogahoudingen. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je gedachten afspeelt. Je voelt dus hoe het met je is. Ook leer je dan jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. 

Yoga is goed voor lichaam en geest

De meeste mensen weten wel dat yoga goed is voor lichaam en geest. Yoga draait naast het gecontroleerd beoefenen van houdingen (ook wel asana’s genoemd) ook om de ademhaling en adembeheersing. Hierdoor leer je je lichaam kennen en beheersen. Je zult je lichaam ook leren respecteren en accepteren.

De  asana’s geven je inzicht in je eigen grenzen. Daarnaast zul je merken dat je lichaam soepeler, energieker en krachtiger wordt. Door gerichte ademhalingsoefeningen leer je op een effectieve manier te ademen. Je zult ervaren wat yoga voor je lichaam en geest kan betekenen, waaronder bijvoorbeeld rust en ontspanning, angst en stress verminderen en je krijgt een betere concentratie.

Er zijn veel meer positieve effecten van yoga op te noemen dan die ik net genoemd heb! Redenen genoeg dus om eens op een yogamat plaats te nemen 🙂