2-3-4 oktober: In balans op Vlieland

dit yogaweekend is volgeboekt

Natuurlijk mag het yogaweekend In balans op Vlieland niet ontbreken in het lijstje met yogaweekenden in 2020.. 

Op 2-3-4 oktober kun je weer gaan genieten van 3 yogalessen en een heerlijke gezichts- en voetreflex behandeling (de duobehandeling). Er is geen druk programma, naast de yogalessen en duobehandeling heb je alle ruimte om te doen waar je zin in hebt en kun je van ons prachtige Waddeneiland genieten. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk ontspannen weekend en brengt je dichter bij jezelf.

 

 

Yogalessen

De yogalessen worden zo gegeven dat ze geschikt zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. De yogalessen zijn helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen. 

Je krijgt les in verschillende yogavormen: easy Vinyasa flow yoga en Yin yoga. Meer informatie over deze yogavormen vind je hier.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt, overleg dan altijd van te voren met een arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In geval van ziekte, klachten of blessures: meld dit altijd voorafgaand aan een yogaweekend bij mij. Yoga beoefening is altijd op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico. De yogalessen zijn helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x gezonde snack van Eetwinkeltje van Renee
 • 2x lunch to go van Eetwinkeltje van Renee
 • 3 yogalessen van 75 minuten
 • thee na de yogalessen
 • 3 dagen fietshuur
 • 1 duobehandeling van 50 minuten
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is exclusief:

 • toeristenbelasting van €2,00 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • diners

Optioneel bij te boeken:

 • extra nacht(en) op aanvraag bij Hotel de Kluut en o.b.v beschikbaarheid.

Dit yogaweekend is te boeken vanaf €220,- p.p

Hoe boek ik dit yogaweekend?

 1. Klik op deze link. Klik vervolgens op één van de twee blokken op de pagina.
 2. Vul de aankomstdatum (2 oktober) en vertrekdatum (4 oktober) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 3. Klik op “toon prijzen”
 4. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één persoon (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Vlieland Yoga – Nynke Stockmann

Sinds het voorjaar van 2017 ben ik begonnen als yoga-docente op het prachtige Vlieland. Elke week kun je bij mij verschillende yogalessen volgen en in de zomermaanden geef ik i.s.m Kite & SUP Safari, SUP-Yoga tochten op de Waddenzee. Sinds eind 2017 organiseer ik meerdere yogaweekenden per jaar, met verschillende thema’s.

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe je je voelt. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met jezelf. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je voelt hoe het met je is. Ook leer je jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning. Deze kenmerken van het eiland sluiten aan bij de positieve effecten van yoga. Juist daarom passen Vlieland en Yoga een zo mooi bij elkaar! Laat je verrassen en inspireren door een heerlijk weekend Vlieland & Yoga.

Zin aan Zee – Lies Sterk

Lies Sterk is een op de mens gerichte ondernemer met passie voor huid en welzijn. Ze is een Stivas gediplomeerd schoonheidsspecialiste en al 17 jaar werkzaam als huid-en wellnesspecialist op Vlieland en aangesloten bij de Anbos (algemene Nederlandse branche organisatie schoonheidsverzorging).

De huid is ons grootste orgaan. We zien de huid als iets dat aan de buitenkant zit maar in werkelijkheid is het een weerspiegeling van wat er gebeurt aan de binnenkant, zowel fysiek als emotioneel. Vandaar dat Lies met aandacht en zorg werkt aan schoonheid, huid, hart en balans. Het doel van iedere behandeling is, je een stralend uiterlijk en ontspannen innerlijk te geven door middel van liefde voor het vak, kennis en ervaring, Vlielands unieke puurheid, kracht, vrijheid, rust en ruimte.

In de fijne ruimte voel je je direct welkom. Lies masseert je gezicht heel prettig waardoor je helemaal kunt ontspannen. De Japanse energetische gezichtsbehandeling is een heerlijke massage die ontspant en verkwikt.

Reflex-praktijk Ankelien Kadijk

Ankelien Kadijk heeft op Vlieland een praktijk voor voetreflexzone-therapie en klassieke acupunctuur. Voetreflexologie gaat er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegelt o.a. op de voeten. Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden ‘reflex-zones’ genoemd. De verbinding loopt via het zenuwstelsel en energiebanen.

Tijdens een behandeling krijg je een heerlijke, ontspannen massage van de voeten. Een behandeling heeft een positieve uitwerking op het hele lichaam, zo worden onder andere afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgelost en wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Voetreflexologie werkt o.a. bij het verminderen van stress en herstellend bij overspannenheid, burn-out en diverse pijnklachten.

Ankelien masseert je voeten zorgvuldig en met aandacht. Door de prettige sfeer kun je volledig ontspannen. Na een behandeling voelt je lichaam heerlijk ontspannen en heb je meer energie.

De duobehandeling

In de schoonheidssalon Zin aan Zee krijg je een heerlijk ontspannen gezichts- & voetreflex behandeling: de duobehandeling. Tijdens de duobehandeling geniet de één eerst van de Japanse energetische gezichtsbehandeling en een ander van een voetreflexmassage. Vijfentwintig minuten later wisselen Lies en Ankelien van plaats en kun je genieten van de andere behandeling.

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een modern, sfeervol en rustig gelegen hotel*** aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit fijne hotel centraal. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Eetwinkeltje van Renee

Renee houdt van lekker eten en drinken maar ook van gezond leven. Geen fitgirl maar iemand die houdt van het goede leven en niet gelooft in diëten. Als orthomoleculair voedingstherapeut wil zij jou graag bewust maken van de kracht van voeding in de basis van een goede gezondheid en de genezing van gezondheidsklachten.

Een energiek en gezond lichaam begint naar haar mening in de keuken. Een goede maaltijd bevat voldoende voedingsstoffen die opgenomen kunnen worden door het lichaam. Dit zijn voedingsstoffen uit groenten, fruit, noten, vette vis, peulvruchten en volkoren producten. Toch is dat niet wat de voedselindustrie ons voorschotelt. Fabrieksvoedsel is meestal te zout, te zoet en te vet en bevat vaak te weinig belangrijke vezels en vitaminen.

Renee is in 2018 het Eetwinkeltje op Vlieland gestart. Bij het Eetwinkeltje kun je terecht voor maaltijden, catering en voedingsadvies. Neem je een maaltijd mee van Renee, dan weet je zeker dat dit een optimale voeding is voor je lichaam! De maaltijden zijn zo onbewerkt mogelijk, gevarieerd, vers en van biologische kwaliteit. Maar bovenal, met liefde gemaakt.

Programma

Vrijdag 2 oktober

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Je kunt een afvaart in de ochtend of middag boeken. Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher om je versnellingsfiets mee op te kunnen halen bij het fietsverhuurbedrijf.

Van 15:30-18:30u zijn de eerste duobehandelingen van het weekend. Voordat de eerste yogales begint, heb je de tijd om wat te eten. Er zijn diverse eetgelegenheden op het eiland. Van 20:00 – 21:30 uur is er een avond yogasessie. We beginnen met een korte kennismaking om daarna over te gaan op een rustige yogales. We sluiten de avond af met thee.

Zaterdag 3 oktober

Na het ontbijt kun je deelnemen aan een verfrissende yoga les van 09:30-10:45 uur. De les eindigt met een kop thee en een gezonde snack van Renee. Daarna zal Renee klaarstaan met een heerlijke lunch-to-go!

In de middag staan de overige duobehandelingen bij Lies en Ankelien op de planning. Voorafgaand hoor je het tijdstip van jouw behandeling, je kunt dan geheel vrij de rest van de dag invullen met waar jij behoefte aan hebt.

Zondag 4 oktober

Na het ontbijt is er een yogales om 09:30-10:45 uur. We sluiten het weekend af met thee en een gezonde snack van Renee. Daarna krijg je van Renee weer een heerlijke lunch-to-go mee. Je kunt de veerdienst van 11:45 nemen of besluiten nog even op Vlieland te blijven en een snel- of veerdienst in de middag naar Harlingen te nemen.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje