In balans op Vlieland: 5-6-7 oktober

Na de positieve reacties op het yogaweekend In balans op Vlieland in het najaar van 2017, was er eigenlijk geen twijfel mogelijk dat dit heerlijke yogaweekend in 2018 weer gepland zou worden 🙂

Op 5-6-7 oktober kun je weer gaan genieten van 3 yogalessen en de duobehandeling door Lies en Ankelien. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk ontspannen weekend en brengt je dichter bij jezelf. In balans op Vlieland wordt ook nog in het voorjaar aangeboden.

Yogalessen

De yogalessen zullen afwisselend zijn. Er zal lesgegeven worden in Hatha yoga, (easy) Vinyasa flow en Yin yoga. Elke les heeft een fijne combinatie van inspanning & ontspanning.

Voor wie is dit yogaweekend geschikt?

Het is niet belangrijk dat je iets weet van yoga of dat je yoga-ervaring hebt. De lessen worden zo gegeven dat ze passend zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. Je kunt alleen komen of samen met iemand.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een (huis)arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In het geval van ziekte, klachten, blessures of zwangerschap: meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. 

Impressie van een yogaweekend

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 3 yogalessen van 75 minuten
 • 3 dagen fietshuur
 • 1 duobehandeling van 50 minuten
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.
 • Vlieland Yoga thee na de yogalessen

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is exclusief:

 • toeristenbelasting van €1,70 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • lunches
 • diners

Optioneel bij te boeken:

 • lunchpakket a €5,- (vooraf doorgeven bij het hotel)
 • extra nacht(en) bijboeken is mogelijk maar dient vooraf bij het hotel te worden aangevraagd.
Dit yogaweekend is te boeken vanaf €220,- p.p
Hoe boek ik dit yogaweekend?
 1. Klik op deze link. Scroll naar beneden en klik op één van de twee blokken om te gaan boeken.
 2. Vul vervolgens de aankomstdatum (5 oktober) en vertrekdatum (7 oktober) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 3. Klik op “toon prijzen”
 4. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Vlieland Yoga – Nynke Stockmann

Sinds het voorjaar van 2017 is Nynke begonnen als yoga-docente op het prachtige Vlieland. Elke week kun je bij haar Hatha en Vinyasa Flow yogalessen volgen en in het hoogseizoen kun je meedoen aan SUP-Yoga tochten op de Waddenzee. In december is ze gestartmet een opleiding Yin yoga. Meer informatie over de yogalessen vind je op de pagina yogalessen.

Tijdens de yogalessen van Nynke ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol tijdens de yogahoudingen. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je gedachten afspeelt. Je voelt dus hoe het met je is. Ook leer je dan jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan. Kortom: yoga brengt je in balans.

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning. Deze kenmerken van het eiland sluiten aan bij de positieve effecten van yoga. Juist daarom passen Vlieland en Yoga een zo mooi bij elkaar! Laat je verrassen en inspireren door een heerlijk weekend Vlieland & Yoga.

Zin aan Zee – Lies Sterk

Lies Sterk is een op de mens gerichte ondernemer met passie voor huid en welzijn. Ze is een Stivas gediplomeerd schoonheidsspecialiste en al 17 jaar werkzaam als huid-en wellnesspecialist op Vlieland en aangesloten bij de Anbos (algemene Nederlandse branche organisatie schoonheidsverzorging).

De huid is ons grootste orgaan. We zien de huid als iets dat aan de buitenkant zit maar in werkelijkheid is het een weerspiegeling van wat er gebeurt aan de binnenkant, zowel fysiek als emotioneel. Vandaar dat Lies met aandacht en zorg werkt aan schoonheid, huid, hart en balans. Het doel van iedere behandeling is, je een stralend uiterlijk en ontspannen innerlijk te geven door middel van liefde voor het vak, kennis en ervaring, Vlielands unieke puurheid, kracht, vrijheid, rust en ruimte.

In de fijne ruimte voel je je direct welkom. Lies masseert je gezicht heel prettig waardoor je helemaal kunt ontspannen. De Japanse energetische gezichtsbehandeling is een heerlijke massage die ontspant en verkwikt.

Reflex-praktijk Ankelien Kadijk

Ankelien Kadijk heeft op Vlieland een praktijk voor voetreflexzone-therapie en klassieke acupunctuur. Voetreflexologie gaat er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegelt o.a. op de voeten. Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden ‘reflex-zones’ genoemd. De verbinding loopt via het zenuwstelsel en energiebanen.

Tijdens een behandeling krijg je een heerlijke, ontspannen massage van de voeten. Een behandeling heeft een positieve uitwerking op het hele lichaam, zo worden onder andere afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgelost en wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Voetreflexologie werkt o.a. bij het verminderen van stress en herstellend bij overspannenheid, burn-out en diverse pijnklachten.

Ankelien masseert je voeten zorgvuldig en met aandacht. Door de prettige sfeer kun je volledig ontspannen. Na een behandeling voelt je lichaam heerlijk ontspannen en heb je meer energie.

De duobehandeling

De duobehandeling is een heerlijk ontspannen behandeling die plaatsvindt in de schoonheidssalon Zin aan Zee. Tijdens de duobehandeling geniet de één eerst van de Japanse energetische gezichtsbehandeling en een ander van een voetreflexmassage. Een half uur later wisselen Lies en Ankelien van plaats en kun je genieten van de andere behandeling.

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een rustig gelegen ***hotel aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit sfeervolle, moderne en knusse hotel centraal. Het hotel heeft onder andere een heerlijke tuin en lounge met open haard waar je kunt ontspannen. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Programma

Vrijdag

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Het is aan jou welke afvaart je boekt, maar boek op zijn laatst de afvaart in de middag. Je kunt met de eerste boot naar Vlieland komen, je hebt dan de hele dag nog voor jezelf en met in de middag al de heerlijke duobehandeling. Van 15:30-18:30u zijn de eerste duobehandelingen van het weekend. 

Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher voor een versnellingsfiets, deze kun je vervolgens ophalen bij het fietsverhuurbedrijf.

Van 19:30 – 21:00 uur is er een avond yogasessie. We beginnen met een korte kennismaking en gaan daarna over op de eerste yogasessie van het weekend. We sluiten de yogasessie af met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag

Na het ontbijt kun je deelnemen aan een yogales van 10:00-11:15 uur en nagenieten van een kopje thee. In de middag staan de overige duobehandelingen bij Lies en Ankelien op de planning. Voorafgaand hoor je het tijdstip van jouw behandeling, je kunt dan geheel vrij de rest van de dag invullen met waar jij behoefte aan hebt.

Zondag

Na het ontbijt volgt er nog een yogales van 10:00-11:15 uur met afsluitend een kop Vlieland Yoga thee. Je kunt vertrekken met de ochtend veerdienst naar Harlingen of in de middag nog genieten van het eiland en een andere veer- of sneldienst boeken.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje