In balans op Vlieland: 8-9-10 februari 2019

Voor het derde jaar op rij kun je weer naar Vlieland komen voor het yogaweekend In balans op Vlieland.

Van 8 t/m 10 februari kun je weer gaan genieten van 3 yogalessen en een heerlijke gezichts- en voetreflex behandeling (de duobehandeling).

Naast de yogalessen en duobehandeling heb je alle ruimte om te doen waar je zin in hebt en kun je van ons prachtige Waddeneiland genieten. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk ontspannen weekend en brengt je dichter bij jezelf. In balans op Vlieland wordt ook nog in het najaar aangeboden.

 

Waarom een yogaweekend bij Vlieland Yoga?

Een ontspannen & persoonlijke sfeer in een fijne ruimte. Niet hutje-mutje in een zaaltje maar je krijgt letterlijk de ruimte voor jezelf. Geen dagvullend programma, maar alleen yogalessen met een aanvullende activiteit en daarnaast alle tijd om Vlieland te (her) ontdekken!

Yogalessen

De yogalessen worden zo gegeven dat ze geschikt zijn voor beginners en gemiddelde yoga-beoefenaars. Je hoeft niet iets over yoga te weten om deel te kunnen nemen aan het yogaweekend. Je krijgt les in verschillende yogavormen: Hatha yoga, easy Vinyasa flow yoga en Yin yoga. Elke les heeft een fijne combinatie van inspanning en ontspanning. Meer informatie over de yogavormen vind je hier.

Als je ziek bent, (lichamelijke en/of psychische) klachten of blessures hebt of zwanger bent, overleg dan altijd van te voren met een arts of je in jouw situatie aan yoga mag doen. In geval van ziekte, klachten, blessures of zwangerschap: meld dit altijd voorafgaand aan een yogales bij mij. Yoga beoefening is altijd op eigen risico.

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is inclusief:

 • 2 overnachtingen in ***Hotel de Kluut
 • 2x ontbijtbuffet
 • 3 yogalessen van 75 minuten
 • 3 dagen fietshuur
 • 1 duobehandeling van 50 minuten
 • bagagevervoer vanaf de veerdam Vlieland-Hotel de Kluut en v.v.
 • Vlieland Yoga thee na de yogalessen

Het 3-daags yogaweekend In balans op Vlieland is exclusief:

 • toeristenbelasting van €1,70 p.p.p.n
 • overtocht Harlingen-Vlieland en v.v (te boeken via Rederij Doeksen)
 • lunches
 • diners

Optioneel bij te boeken:

 • lunchpakket a €5,- (vooraf doorgeven bij het hotel)
 • extra nacht(en) op aanvraag bij Hotel de Kluut en o.b.v beschikbaarheid.

Dit yogaweekend is te boeken vanaf €220,- p.p

Hoe boek ik dit yogaweekend?

 1. Klik op deze link. Klik vervolgens op één van de twee blokken op de pagina.
 2. Vul de aankomstdatum (8 februari) en vertrekdatum (10 februari) in en klik op “boek”. Het yogaweekend is alleen te boeken voor 2 nachten.
 3. Klik op “toon prijzen”
 4. Je kunt nu het yogaweekend als arrangement boeken. Je boekt 1x een arrangement voor één (eenpersoonskamer) of twéé personen (tweepersoonskamer).  Een verblijf o.b.v. een eenpersoonskamer heeft een meerprijs. 

Vlieland Yoga – Nynke Stockmann

Sinds het voorjaar van 2017 ben ik begonnen als yoga-docente op het prachtige Vlieland. Elke week kun je bij mij verschillende yogalessen volgen en in de zomermaanden geef ik i.s.m Kite & SUP Safari, SUP-Yoga tochten op de Waddenzee. Sinds eind 2017 organiseer ik meerdere yogaweekenden per jaar, met verschillende thema’s.

Tijdens mijn yogalessen ligt het accent op ontspanning en bewustwording van hoe het lichaam voelt. Ook speelt de ademhaling een belangrijke rol. Gedurende een yogales zul je merken dat gedachten naar de achtergrond gaan en je meer in verbinding komt met je lichaam, je voelt hoe het met je is. Dan kun je met aandacht kijken naar wat er zich in je lijf en je hoofd afspeelt. Je leert jouw grenzen herkennen, accepteren en respecteren. Na een yogales ben je rustiger, meer ontspannen en heb je meer energie. Bovendien voelt je lichaam soepeler en krachtiger aan.

De zee rondom, de uitgestrekte natuur en de vele duinpartijen van Vlieland ademen vrijheid en ontspanning. Deze kenmerken van het eiland sluiten aan bij de positieve effecten van yoga. Juist daarom passen Vlieland en Yoga een zo mooi bij elkaar! Laat je verrassen en inspireren door een heerlijk weekend Vlieland & Yoga.

Zin aan Zee – Lies Sterk

Lies Sterk is een op de mens gerichte ondernemer met passie voor huid en welzijn. Ze is een Stivas gediplomeerd schoonheidsspecialiste en al 17 jaar werkzaam als huid-en wellnesspecialist op Vlieland en aangesloten bij de Anbos (algemene Nederlandse branche organisatie schoonheidsverzorging).

De huid is ons grootste orgaan. We zien de huid als iets dat aan de buitenkant zit maar in werkelijkheid is het een weerspiegeling van wat er gebeurt aan de binnenkant, zowel fysiek als emotioneel. Vandaar dat Lies met aandacht en zorg werkt aan schoonheid, huid, hart en balans. Het doel van iedere behandeling is, je een stralend uiterlijk en ontspannen innerlijk te geven door middel van liefde voor het vak, kennis en ervaring, Vlielands unieke puurheid, kracht, vrijheid, rust en ruimte.

In de fijne ruimte voel je je direct welkom. Lies masseert je gezicht heel prettig waardoor je helemaal kunt ontspannen. De Japanse energetische gezichtsbehandeling is een heerlijke massage die ontspant en verkwikt.

Reflex-praktijk Ankelien Kadijk

Ankelien Kadijk heeft op Vlieland een praktijk voor voetreflexzone-therapie en klassieke acupunctuur. Voetreflexologie gaat er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegelt o.a. op de voeten. Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden ‘reflex-zones’ genoemd. De verbinding loopt via het zenuwstelsel en energiebanen.

Tijdens een behandeling krijg je een heerlijke, ontspannen massage van de voeten. Een behandeling heeft een positieve uitwerking op het hele lichaam, zo worden onder andere afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgelost en wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Voetreflexologie werkt o.a. bij het verminderen van stress en herstellend bij overspannenheid, burn-out en diverse pijnklachten.

Ankelien masseert je voeten zorgvuldig en met aandacht. Door de prettige sfeer kun je volledig ontspannen. Na een behandeling voelt je lichaam heerlijk ontspannen en heb je meer energie.

De duobehandeling

In de schoonheidssalon Zin aan Zee krijg je een heerlijk ontspannen gezichts- & voetreflex behandeling: de duobehandeling. Tijdens de duobehandeling geniet de één eerst van de Japanse energetische gezichtsbehandeling en een ander van een voetreflexmassage. Vijfentwintig minuten later wisselen Lies en Ankelien van plaats en kun je genieten van de andere behandeling.

Hotel de Kluut

Hotel de Kluut is een modern, sfeervol en rustig gelegen hotel*** aan de rand van het bos en op nog geen 5 minuten loopafstand van de bootterminal en de Dorpsstraat. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan bij dit fijne hotel centraal. Door de ongedwongen en vriendelijke sfeer zul je je snel thuis voelen in Hotel de Kluut.

Programma

Vrijdag 8 februari

Er zijn verschillende afvaarten met Rederij Doeksen vanuit Harlingen naar Vlieland. Je kunt een afvaart in de ochtend of middag boeken. Bij aankomst met de veerdienst kun je je bagage direct afgeven bij Wietze de Boer. Vanaf de veerdam loop je (in ongeveer 3 minuten) naar Hotel de Kluut. Bij het inchecken krijg je een voucher om je versnellingsfiets mee op te kunnen halen bij het fietsverhuurbedrijf.

Van 15:30-18:30u zijn de eerste duobehandelingen van het weekend. Voordat de eerste yogales begint, heb je de tijd om wat te eten. Er zijn diverse eetgelegenheden op het eiland. Van 20:30 – 22:00 uur is er een avond yogasessie. We beginnen met een korte kennismaking om daarna over te gaan op een rustige yogales. We sluiten de avond af met Vlieland Yoga thee.

Zaterdag 9 februari

Na het ontbijt kun je deelnemen aan een yoga les van 09:30-10:45 uur. De les eindigt weer met een kop thee.

In de middag staan de overige duobehandelingen bij Lies en Ankelien op de planning. Voorafgaand hoor je het tijdstip van jouw behandeling, je kunt dan geheel vrij de rest van de dag invullen met waar jij behoefte aan hebt.

Zondag 10 februari

Na het ontbijt volgt er nog een yoga les van 09:30-10:45 uur met afsluitend een korte evaluatie en thee. Je kunt vertrekken met de ochtend veerdienst naar Harlingen of in de middag nog genieten van het eiland en een andere veer- of sneldienst boeken.

Heb je vragen over dit yogaweekend? Stuur mij gerust een mailtje